19 Tips για να Κρατήσετε τους Διαρρήκτες Μακριά
 1. Κατανοήστε πώς ΣκέφτονταιΤο πρώτο πράγμα που χρειάζεται να αντιληφθεί ένας κλέφτης είναι πότε λείπετε από το σας, αναζητώντας συγκεκριμένα σημάδια, όπως μονίμως κλειστά φώτα. Συνεπώς, εσείς πρέπει να κάνετε το αντίθετο. Αφήστε κάποια φώτα αναμμένα και ζητήστε από έναν έμπιστο γείτονα να ρίχνει μια ματιά που και που.
 2. Μην Παραμελείτε τον Κήπο σαςΟ παραμελημένος κήπος υποδηλώνει γενικά πω ο ιδιοκτήτης δεν είναι επιμελής και προσεκτικός με την ιδιοκτησία του και ίσως και με ζητήματα ασφάλειας του σπιτιού – συνεπώς προσκαλεί τους διαρρήκτες να το προσέξουν. Επίσης, μην αφήνετε θάμνους και δέντρα να ψηλώσουν πολύ κοντά σε παράθυρα γιατί μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν από κλέφτες.
 3. Τοποθετήστε Κάμερες σε Σημεία που ΦαίνονταιΤοποθετώντας κάμερες σε εμφανή σημεία δίνετε σε όλους να καταλάβουν πως το σπίτι παρακολουθείται – ακόμη κι αν οι κάμερες δεν δουλεύουν στην πραγματικότητα.
 4. Εγκαταστήστε Περισσότερα ΦώταΣκοτεινά σημεία στην ιδιοκτησία σας είναι και αυτά που θα χρησιμοποιηθούν από τους διαρρήκτες για να αποκτήσουν πρόσβαση στο σπίτι. Εγκαταστήστε φώτα, λοιπόν, με ανιχνευτή κίνησης για να αιφνιδιάσετε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.
 5. Μην Ξεχνάτε να Κλειδώσετε Ακόμη κι αν λείψετε για μερικά μόνο λεπτά, μην αφήνετε ποτέ τη πόρτα ξεκλείδωτη.
 6. Αποκτήστε έναν Πραγματικό ή… Φανταστικό ΣκύλοΟ καλύτερος φίλος του ανθρώπου είναι ο χειρότερος του κλέφτη. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε όντως να πάρετε σκύλο, τοποθετήστε ένα σπιτάκι σκύλου, ένα μεγάλο μπολ και μια πινακίδα «Προσοχή Άγριος Σκύλος!» και είστε έτοιμοι!
 7. Μην Αφήνετε Αγνώστους να Εισέρχονται στο Σπίτι σαςΣυχνά κλέφτες παριστάνουν τους κούριερ ή τους τεχνικούς για να ρίξουν μια ματιά στο εσωτερικό ενός σπιτιού.
 8. Μην Αφήνετε Εκτεθειμένα Πολύτιμα ΑντικείμεναΠοτέ μην αφήνετε εκτεθειμένα χρηματικά ποσά, πολύτιμα αντικείμενα αξίας οπουδήποτε μέσα στο σπίτι. Αν διαθέτετε μεγάλα χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, ρολόγια αξίας και άλλα πολύτιμα αντικείμενα, προτιμότερο να εγκαταστήσετε χρηματοκιβώτιο για μεγαλύτερη ασφάλεια.
 9. Ελέγχετε το Μπάνιο σαςΝα ελέγχετε το παράθυρο του μπάνιου, ειδικά αν το έχει χρησιμοποιήσει πρόσφατα κάποιος άγνωστος (π.χ. κάποιος τεχνικός). Σύμφωνα με ειδικούς, διαρρήκτες συχνά χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο για να απασφαλίσουν παράθυρα από τα οποία αργότερα θα προσπαθήσουν να εισέλθουν.
 10. Καλύψτε το Σύστημα ΣυναγερμούΑν βάλετε σύστημα συναγερμού, καλύψτε το πάνελ ή τοποθετήστε το σε σημείο που δεν είναι εμφανές.
 11. Μην Αποκαλύπτετε ότι Σκοπεύετε να Ταξιδέψετε Παραδείγματος χάρη, ζητήστε από κάποιον γείτονα να μαζεύει τα διαφημιστικά έντυπα που αφήνονται στην πόρτα ή στο γραμματοκιβώτιό σας.
 12. Μην Αφήνετε Κλειδιά Έξω από το ΣπίτιΚλειδιά σε χαλάκια, γλάστρες, εξωτερικές παπουτσοθήκες κτλ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ. Καλύτερα να δώσετε ένα δεύτερο σετ σε έναν έμπιστο γείτονα.
 13. Ασφαλίστε Όλες τις ΕισόδουςΑκόμη κι όταν έχετε μια πανάκριβη θωρακισμένη πόρτα στην κεντρική είσοδο, αποδεικνύεται άχρηστη αν έχετε αφήσει την πίσω είσοδο ξεκλείδωτη.
 14. Να Πετάτε τις Συσκευασίες Συσκευών Μέσα στους ΚάδουςΑν αγοράσατε μια ακριβή συσκευή μην αφήνετε εκτεθειμένη σε κοινή θέα τη συσκευασία της, γιατί δελεάζετε τους κλέφτες.
 15. Ασφαλίστε τα Τιμαλφή σαςΜην κρύβετε τα τιμαλφή σε συρτάρια ρούχων ή στα ντουλάπια της κουζίνας.
 16. Σκεφτείτε σαν… ΚλέφτηςΕλέγξτε το σπίτι σας και σκεφτείτε: «Από πού θα έμπαινα αν ήμουν κλέφτης; Μήπως από το παράθυρο της κουζίνας ή από την είσοδο του γκαράζ κτλ.;» Στη συνέχεια λάβετε μέτρα για να προστατέψετε αυτές τις διόδους.
 17. Να Είστε πολύ Προσεκτικοί όταν σας Επισκέπτονται ΆγνωστοιΝα είστε πολύ προσεκτικοί με αγνώστους που δεν δηλώνουν αμέσως την ταυτότητά τους και σας επισκέπτονται στο σπίτι σας.
 18. Μη Διατυμπανίζετε τα Σχέδιά σας«Φεύγουμε για Λονδίνο! Τα λέμε σας 20 μέρες!» Συνηθισμένη ανάρτηση στα social media που λέει στους κλέφτες ότι μπορούν άνετα να επισκεφτούν το σπίτι σας το επόμενο εικοσαήμερο.
 19. Μην Αφήνετε Εκτεθειμένα Εργαλεία και Σκάλες στον ΚήποΜην αφήνετε τη σκάλα και τα εργαλεία σας στον κήπο μετά το πέρας των εργασιών σας γιατί θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν οι διαρρήκτες.