Μην Δημοσιεύετε Ποτέ τα 3 Αυτά Στοιχεία στα Social Media

Το διαδίκτυο δεν αποτελεί μόνο για μας εξαιρετικό βοήθημα καθώς αναζητούμε πληροφορίες, αλλά και για τους διαρρήκτες. Μάλιστα υπάρχουν 3 προσωπικά στοιχεία τα οποία θεωρούνται κελεπούρια από τους «ειδικούς», καθώς τους δίνουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν ανυποψίαστους χρήστες και να τους αρπάξουν χρήματα ή τιμαλφή.

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πως τα social media αποτελούν πλέον αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας και, αρκετά συχνά δυστυχώς, κάνουμε το λάθος να αναρτούμε στις προσωπικές μας σελίδες πληροφορίες που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ακεραιότητά μας, καθώς και τα περιουσιακά μας στοιχεία. Τα στατιστικά στοιχεία του Pew Research Center αποκαλύπτουν πως 9 στους 10 εφήβους χρησιμοποιούν το πραγματικό τους όνομα στο διαδίκτυο, ενώ 8 στους 10 κοινοποιούν την ακριβή τους ηλικία, καθώς και τον τόπο κατοικίας τους.

Για τους λόγους αυτούς, οι ειδικοί και οι αρχές συστήνουν να μην κοινοποιούμε ποτέ τα ακόλουθα 3 είδη πληροφοριών, για κανέναν απολύτως λόγο:

1.Πληροφορίες της Άδειας Οδήγησης

Η άδεια οδήγησης περιλαμβάνει πληροφορίες που αν πέσουν στα χέρια απατεώνων μπορούν πολύ εύκολα να αντιγραφούν και να χρησιμοποιηθούν για πλαστογράφηση εγγράφων, βάζοντάς σας σε πολύ σοβαρούς μπελάδες!

2.Προορισμούς Ταξιδιών – Διακοπών, Αντίστοιχα Δρομολόγια, Τόπος Διαμονής

Είναι αλήθεια πως από τη χαρά και τον ενθουσιασμό που μας πιάνει όταν σχεδιάζουμε τις διακοπές μας, συχνά δημοσιεύουμε πληροφορίες σε φίλους και γνωστούς – ή και σε αγνώστους – σχετικά με τις ημερομηνίες που θα λείπουμε, τον προορισμό και τον τόπο διαμονής μας κ.τ.λ. Ωστόσο, αυτή η συνήθεια είναι λανθασμένη και θέτει σε κίνδυνο την περιουσία μας, αλλά και εμάς τους ίδιους. Για παράδειγμα, επίδοξοι διαρρήκτες ίσως τώρα μάθουν πότε είναι ο καλύτερος καιρός να σχεδιάσουν μια διάρρηξη στο σπίτι σας.

3.Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού & Παρόμοιες Πληροφορίες

Όταν κοινοποιείτε στοιχεία λογαριασμών και γενικότερα της οικονομικής σας κατάστασης, απλά καλείτε απατεώνες και κλέφτες να σας κάνουν θύμα τους. Μάλιστα, όσο περισσότερες πληροφορίες αυτού του είδους δημοσιεύετε, τόσο τους διευκολύνετε στον τελικό τους σκοπό, που δεν είναι άλλος από το να αποκτήσουν πρόσβαση στον τραπεζικό σας λογαριασμό και να σας αποσπάσουν χρήματα ή να κάνουν αγορές χρεώνοντάς σας.

Τα SocialMedia είναι πράγματι μια εξαιρετική πλατφόρμα επικοινωνίας, η οποία όμως έχει τους περιορισμούς της. Λάβετε σοβαρά υπόψη τις προαναφερθείσες συμβουλές και μη δημοσιεύετε ποτέ τέτοιου είδους ευαίσθητες και προσωπικές πληροφορίες, ώστε να μη γίνετε ποτέ εύκολος στόχος για κλέφτες, διαρρήκτες ή διαδικτυακούς απατεώνες.